Органічні продукти, за та проти

Вересень 13 17:27 2016

%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b0Після того, як в магазинах з’явилися органічні продукти харчування, виникла деяка дилемащо вибрати і в чому різниця органічних продуктів і натуральних.

Наприклад, Ви на полиці магазину зустріли традиційно вирощене яблуко і то, яке є органічним. В чому різниця? Обидва яблука тверді, блискучі і стиглі. Обидва забезпечують нас вітамінами і волокнами. Так яке ж слід вибрати? Чи можна купити якісні продукти в інтернет магазині http://ecoclub.ua/ з доставкою додому? Давайте запитаємо експертів та перерахуємо Вам деякі фактори, які допоможуть Вам визначитися з уподобаннями.

Органічні продукти та звичайні, в чому різниця

Слово «органічний» описує те, як фермери вирощують і обробляють сільськогосподарські продукти, такі як фрукти, овочі, крупи, молочні продукти і м’ясо. Органічні методи ведення сільського господарства спрямовані на те, щоб зберегти чистоту грунту і води, зменшити забруднення навколишнього середовища і на цій основі вирощувати продукти харчування.

Фермери, які вирощують органічні продукти, не використовують сучасні штучні методи запліднення і хімічні препарати для боротьби з бур’янистої рослинністю. Органічні методи ведення сільського господарства використовують натуральні добрив для грунту і рослини, а також за допомогою сівозміни або мульчі, борються з бур’янами.

Органічні чи ні? перевірте етикетку

Щоб виділити органічний продукт використовується спеціальне маркуваннясистемі знаків і символів. Вона використовується в тих країнах, де поняття «органічних продуктів» регулюється законодавчо і контролюються державою.

Основна проблема полягає в тому, що в Україні люди взагалі не розуміють, що воно таке. Більшість вважають, що це чергове модне явище, і не розуміють, що означає ГМО, а що значить Organic. Для мене особисто прикметник «органічний» означає, що даний продукт не містить пестицидів, господарством дотримані всі нормативи СЕС, а головне, що продукт пройшов Organic сертифікацію, що означає чистоту продукту. Продавцю головне продати свій товар, і він може написати на етикетці все що завгодно. А споживач часто не хоче елементарно розібратися, що ж йому намагаються продати. І тут, я вважаю, потрібно займатися освітою людей, створювати закони, які зобов’язують проходити сертифікацію, так як зараз у нас все відбувається на добровільній основі.

На жаль, люди дуже часто починають цікавитися правильним харчуванням і здоровим способом життя тільки тоді, коли вони чимось хворіють. І тоді вони читають народні рецепти, поради знахарів та інше. І раптом розуміють, що у кожної хвороби є причина, починають розбиратися, вивчати питання детально і в кращому випадку стають знають споживачем. У людей, які з дитинства звикли їсти смажену картоплю з котлетою, просто відсутні рецептори, що дозволяють їм з однаковим задоволенням їсти здорову їжу. Їм вона здається прісною і дивною. Потрібно поетапно, потихеньку розвивати свій смак.